Papilio | Voedings- en dieetadvies, diabeteseducatie
15873
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15873,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Voedings- en dieetadvies, diabeteseducatie

Ik ben afgestudeerd aan de Thomas More hogeschool als Bachelor in de voedings- en dieetkunde. Ik heb reeds enkele jaren ervaring en begeleid personen van alle leeftijden. Naast Papilio, werk ik ook in een huisartsenpraktijk, een paramedische groepspraktijk voor kinderen en in het AZ Herentals op zelfstandige basis. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn kennis steeds uit te breiden door het volgen van verschillende opleidingen. Zo volgde ik o.a. een korte opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en volgde ik het postgraduaat diabeteseducator. Ik schoolde me nog bij als allergiediëtiste en ben ook gespecialiseerd in eetproblemen (en autisme), kinderen en voeding bij zwangerschap en lactatie.

Werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin ik op zoek ga naar wat het probleem precies is. Naast de nodige persoonlijke en medische gegevens, wordt ook het eetpatroon diepgaand nagevraagd. Ik vraag ook meestal om bij te houden wat men heeft geconsumeerd zodat ik hier een heel goed beeld van krijg. Vanaf de tweede consultatie gaan we kijken naar oplossingen en geef ik ook alle adviezen, na de nodige uitleg, mee op papier of digitaal. Ook het leren lezen van etiketten komt aan bod. Ik heb daarnaast ook een coachende rol en probeer hierbij ook te achterhalen aan wat men behoefte heeft. Zo krijgt elke patiënt een plan en begeleiding op maat.

Zowel baby’s, kinderen en volwassenen kunnen hier terecht voor:

  • Diabeteseducatie
  • Voedingsadvies
  • Obesitas
  • Allergieën en intoleranties
  • Eetproblemen (en autisme)
  • Ondervoeding
  • Zwangerschap en lactatie
  • Maag-darmproblemen

 

Bij wie kan je daarvoor terecht:

DSC01132

+32 460 97 91 40

BIRGIT DE BIE

Diëtiste, voedingsdeskundige en diabeteseducator

MAATREGELEN AANGAANDE HET CORONAVIRUS16 maart 2020

Beste cliënteel,
Voorlopig kunnen alle geplande gesprekken blijven doorgaan in de praktijk. Wij willen jullie wel informeren over de volgende maatregelen die het team van Papilio in acht nemen:
·      Indien u zich ziek voelt (hoesten, kortademigheid, koorts,...), verwittig tijdig uw therapeute of diëtiste en verzet de afspraak naar een later moment. Uiteraard zullen voor een annulering geen kosten worden aangerekend, ook wanneer de annulatie last-minute gebeurt.
·      Behoud de nodige afstand tot uw therapeute of diëtiste.
·      We willen u ook vragen een goede handhygiëne in acht te nemen alvorens op gesprek te komen. Ontsmet de handen bij het binnenkomen (gel wachtzaal en elke gespreksruimte). U kan uw handen eveneens wassen met zeep in het toilet van de praktijk.
·      Wacht bij voorkeur in uw wagen en niet in de wachtzaal. Elk teamlid van Papilio zal de wachttijden zoveel mogelijk trachten te beperken.

Alvast bedankt voor de goede opvolging en een goede gezondheid gewenst!

Team Papilio