Papilio | Psychodiagnostiek
15893
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15893,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Psychodiagnostiek

Tijdens een psychodiagnostisch onderzoek wordt nagegaan of er sprake is van een psychische stoornis of problematiek. Er wordt onderzocht hoe deze stoornis of problematiek het dagelijks functioneren beïnvloedt, welke aanbevelingen gedaan kunnen worden voor interventies en binnen welk hulpverlenend kader deze interventies kunnen plaatsvinden. Deze resultaten worden neergeschreven in een diagnostisch verslag.

 

Afhankelijk van de vraag wordt gekeken welk soort onderzoek het meest aangewezen is:

* Persoonlijkheidsonderzoek bij volwassenen via gesprek en/of wetenschappelijk onderbouwde testen
* Aandachts- en concentratieonderzoek bij kinderen en jongeren
* Belevingsonderzoek bij kinderen en jongeren

 

De duur van het onderzoek varieert afhankelijk van de vraag en de problematiek.

Bij wie kan je daarvoor terecht:

DSC01134

+32 498 04 38 30

SOFIE COUSSEE

klinisch psychologe volwassenen, psychoanalytische psychotherapie
DSC01140

+32 495 79 75 94

JULIE GAUKEMA

klinisch psychologe kinderen en jongeren, integratieve psychotherapie
MAATREGELEN AANGAANDE HET CORONAVIRUS16 maart 2020

Beste cliënteel,
Voorlopig kunnen alle geplande gesprekken blijven doorgaan in de praktijk. Wij willen jullie wel informeren over de volgende maatregelen die het team van Papilio in acht nemen:
·      Indien u zich ziek voelt (hoesten, kortademigheid, koorts,...), verwittig tijdig uw therapeute of diëtiste en verzet de afspraak naar een later moment. Uiteraard zullen voor een annulering geen kosten worden aangerekend, ook wanneer de annulatie last-minute gebeurt.
·      Behoud de nodige afstand tot uw therapeute of diëtiste.
·      We willen u ook vragen een goede handhygiëne in acht te nemen alvorens op gesprek te komen. Ontsmet de handen bij het binnenkomen (gel wachtzaal en elke gespreksruimte). U kan uw handen eveneens wassen met zeep in het toilet van de praktijk.
·      Wacht bij voorkeur in uw wagen en niet in de wachtzaal. Elk teamlid van Papilio zal de wachttijden zoveel mogelijk trachten te beperken.

Alvast bedankt voor de goede opvolging en een goede gezondheid gewenst!

Team Papilio